Josep Lluís Valldecabres
Natural de Quart de Poblet, va cursar estudis musicals de cant i piano al Conservatori Superior de Música de València. Fou membre dels Pequeños Cantores de Valencia i de l’Orfeó Valencià (abans anomenat Orfeó Navarro Reverter), sota la direcció de Jesús Ribera Faig
Membre fundador del prestigiós grup Studium Musicae de València (1981), director fundador de l’Orfeó Veus Juntes de Quart de Poblet (1975) i de la Coral Infantil El Raconet (1982), dirigeix l’Orfeó Valencià des de gener de 1987, amb el qual va obtindre molt prompte el primer premi al Concurs Coral Internacional de Budapest. Des d’aleshores ha desenvolupat una activitat pedagógica i artística ben intensa per tota la geografia valenciana i espanyola (Madrid, Barcelona, Sevilla, Bilbao, Oviedo, Santander, Logroño, A Coruña, Segovia, Palma de Mallorca, Tarragona, Granada, Albacete, Murcia, Almería…), així com també per Portugal, França, Itàlia, Regne Unit, Holanda, Alemanya, Hongria, Cuba, Rússia, Estònia, Noruega, etc.
Com a director de l’Orfeó Valencià participa, entre d’altres, en la gravació d’Atlàntida, de Manuel de Falla (Auvidis Valois), amb la Joven Orquesta Nacional de España; Retaule de Nadal (Anacrusi), juntament amb el quintet de metalls Spanish Brass Luur Metall, etc.
Ha realitzat i impartit cursos de direcció, tècnica vocal i interpretació musical a Lacoste (Deller Consort Academy), la Seu d’Urgell (Curs de Música Antiga de Catalunya), Lleida (Curs Internacional de direcció coral), Palma de Mallorca (Federació de Corals Balears), La Habana (Encuentro Iberoamericano de Música Coral), etc., i amb frequència forma part en jurats de composició i interpretació de música coral (Federació Catalana d’Entitats Corals, Fira de Tots Sants de Cocentaina, Festival Internacional Singing World de Sant Petersburg (Rússia), Encuentro de Música Coral Iberoamericana de La Habana (Cuba), etc.
Com a membre del grup Studium Musicae, mereix ésser destacada la gravació que, juntament amb Hespèrion XX, van realitzar ambdós formacions a Berlín de les Ensaladas de Mateu Fletxa (Astreé-Audivis) i la gravació del Cant de la Sibil·la per a la Televisió Francesa, sota la direcció musical de Jordi Savall, així com els concerts que ambdós formacions oferiren a València, Barcelona, Roma, Milá, Basilea, Karlsruhe, Innsbruck, Berlín, etc.
Com a intèrpret contratenor, col·laborador del grupo vocal masculí de cambra Lluís Vich Vocalis de València, participa en la gravació de Discantus, juntament amb el saxofonista Perico Sambeat, amb música del Misteri d’Elx (Seris CD).
La seua participació com a membre de la Cançó Valenciana va quedar reflexada al disc Tros de Préssec (1976, Movieplay – 2011, Warner Music), on interpreta les seues pròpies cançons.
En el camp sinfònic-coral ha dirigit Requiem de W. A. Mozart, Requiem de G. Fauré, Johannes-Passion de J. S. Bach, Messiah de G. F. Händel, Sept dernières paroles du Christ en croix de C. Franck, Nänie de J. Brahms, Stabat Mater de J. G. Rheinberger, Carmina burana de C. Orff, Iam rara micant sidera de Salvador Brotons, etc.
Compositor de la música del boato de la capitania cristiana en la Festa de Moros i Cristians d’Alcoi de 1998, amb disseny i realització artística del valencià Manuel Boix, és també autor de la música original de diverses produccions escèniques per a Teatres de la Generalitat Valenciana, així com de cicles infantils de música coral.
És membre director des de la seua fundació (2004) de l’Orfeó Valencià Infantil (OVI).
El llibre-CD Cantovicòrum Iubilo (Ed. Bromera) recull cançons originals seues per a cor infantil, amb acompanyament instrumental de Jesús Debón, sobre poemes de Marc Granell, Olga Xirinacs, Josep Ballester…, i il·lustracions originals de Manuel Boix, interpretades per l’Orfeó Valencià Infantil (OVI).