Música per a tots els paladars

Publicado por admin en

Els nostres concerts

Per Fernando Morales

El primer trimestre del curs ens porta una interesantíssima sèrie de concerts en els que l’Orfeó Valencià oferirà música de totes les èpoques i estils, i per als que contarem amb la col·laboració de grans solistes, directors i formacions instrumentals. Ací els tenim:

Els darrers mesos de l’any 2019 estaran plens d’esdeveniments musicals que es caracteritzaran per la seua varietat: de format, de repertori, de col·laboracions; i entre els que es viuran moments tan assenyalats com la participació en l’estrena absoluta de la primera òpera en valencià del segle XXI “Fra Pere el Descalç” o la nova col·laboració amb el Curs de Direcció Musical AIDO amb una ampla sel·lecció de “El Messies” de Haendel.

Concert per a la “Chapman Conference” (22 d’octubre. 20 hores. Sala Alfons el Magnànim, Centre Cultural La Beneficència) i Concert per al Retrobem (26 d’octubre. 20,30 hores. Esglèsia de Sant Jacint de Pàdua. Carrer Sant Jacint, 20. València):

Encetem el nou curs amb un concert que es celebrarà dins de la Chapman Conference i que tindrà lloc al meravellós espai de la Sala Alfons el Magnànim del Centre Cultural La Beneficència. El programa que oferirem consisteix en un ampli recorregut per diversos repertoris, des del Renaixement amb Joan Brudieu fins a peces de rabiosa actualitat de Bob Chilcott.

Només quatre dies més tard estarem una altra vegada a l’Esglèsia de Sant Antoni de Pàdua per a participar en el programa de concerts Retrobem la Nostra Música de la Diputació de València i que té per objecte la interpretació d’obres valencianes. És per això que per a aquest concert rescatem el Glòria Patri del Misteri d’Elx, així com un Benedictus de Salvador Giner o la nostra estimada Nadala del Desert de Matilde Salvador.

Per a aquestos concerts comptarem amb la participació de les sopranos Amparo Silla, Gema Rubio i Isabel Gracián, així com del tenor Òscar Navarré com a solistes, Jesús Debón com a pianista i la direcció de Josep Lluís Valldecabres.

– “Fra Pere el Descalç” (Estrena absoluta. 19 d’octubre. 19,30 hores. Esglèsia Nostra Senyora del Consol. Altea):

Cartell per a l’estrena de “Fra Pere el Descalç

Un dels moments més assenyalats de les pròximes setmanes arribarà amb l’estrena absoluta de l’òper Fra Pere el Descalç a la localitat alacantina d’Altea el 19 d’octubre. Amb música de Francesc Estévez i llibret de Lluís Fornés, l’Esglèsia del Consol de la ciutat d’Altea acollirà aquesta producció que comptará amb la direcció escènica de Jaume Martorell, l’Orquestra de la Marina Alta i les veus solistes de Vicente Antequera com a Pare Pere, Gema Soler com la Mare així com Vicent Romero i Adriana Mayer.

En aquesta òpera es narra la vida del franciscà Pere Esteve i Puig, que va viure a una cova del Montgó, practicava una vida d’austeritat extrema i va convertir-se en un personatge molt rellevant a l’Espanya preborbònica del segle XVII, ja que va tindre una influència important a la cort del rei Felip IV. El llibret està escrit a partir de uns textos de l’època sobre els que Lluís Fornés “El Sifoner” ha redactat una sèrie d’instantànees vitals que Francesc Estévez ha il·lustrat musicalment utilitzant diverses tècniques i estils per a conformar un discurs que ell mateix ha descrit com eclèctic.


– “El Messies”, selecció de números corals (7 de desembre. 19,30 hores. Esglèsia de l’Assumpció de Llíria; 14 de desembre. 19,30 hores. Esglèsia dels Sants Joans de Cullera; 15 de desembre. 19,30 horas. Gandia):

I abans d’arribar als nostres tradicionals Retaules de Nadal, participarem a la segona edició del Curs Internacional de Direcció d’Orquestra que organitza AIDO. Després de participar l’any passat en la primera edició amb la Missa de la Coronació de Mozart, tornem a col·laborar amb aquest projecte que ens permet conéixer de prop als nous talents de la direcció orquestal. Per a aquesta ocasió el director del curs, Cristóbal Soler, ha triat l’oratori El Messies de George Frederic Haendel. Cantarem amb els alumnes participants una ampla selecció de números corals de l’oratori haendelià.

Serà en la vesprada del 7 de desembre a l’esglèsia de l’Assumpció de Llíria, i podrem escoltar els fragments més brillants, emocionants e inoblidables d’aquesta composició que passa per ser una de les més importants de tota la història de la música.

A la següent setmana tornarem a cantar la selecció de l’esmentat oratori, però ja no amb els alumnes sinò dirigits una nova vegada per Cristóbal Soler.

Les localitats de Cullera i Gandia seran escenari de dos concerts, previstos per als dies 14 de desembre a l’Esglèsia dels Sants Joans de Cullera, el mateix escenari on l’any passat cantàrem la Missa de la Coronació, i finalment al dia següent a la capital de La Safor finalitzarem amb aquest periple amb la magna obra de Haendel.

Al finalitzar aquests concerts ens submergirem en la preparació dels Retaules de Nadal que enguany tenen amagades moltes sorpreses, continueu atents a les pròximes setmanes i les sabreu!


0 comentarios

Deja una respuesta

Marcador de posición del avatar

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *