Arriba el “Retaule de Nadal”

Publicado por admin en

Per Fernando Morales

Com tots els anys ja estem immersos en la preparació dels concerts de Nadal, cita ineludible i imprescindible de l’any de l’Orfeó Valencià. Enguany seran tres els concerts: el dijous 19 a Castelló, el divendres 20 a València i el 21 a Sagunt.

Retaule de Nadal a l’Esglèsia del Corpus Christi de València. Foto Luis Orlando

Ficha técnica: Retaule de Nadal. Obres de: Jenkins, Haendel, Mozart, Saint-Saëns, Britten, Crockett, Oltra, Pérez-Moya, Chilcott, Valldecabres, Salvador, Gruber. Orfeó Valencià. Josep Lluís Valldecabres, director. Jesús Debón, piano. Gema Rubio, Isabel M. Gracián, sopranos. Xema Zapater, tenor. Fernando Morales, percussió. Concatedral de Santa Maria, Castelló, 19/12/2019. 21:00 hores; Orfeó Valencià Infantil, Coral Corremon. Esglèsia del Corpus Christi, València, 20/12/2019. 21:00 hores; Esglèsia d’El Salvador; Sagunt, 21/12/2019. 20:00 hores.

Enguany vivirem uns concerts de Nadal realment emocionants. En primer lloc, per comptar amb els xiquets del Orfeó Valencià Infantil (OVI) que commemoren el seu 15º anniversari i que estaran amb nosaltres al Retaule de Nadal que tindrà lloc, com tots els anys, el darrer divendres abans de Nadal a l’Esglèsia del Corpus Christi de la Plaça del Patriarca de València.

Com a novetat per al concert d’enguany assenyalar que s’iniciarà a les 21 hores, no a les 22:30 hores acostumades. Serà en eixe moment quan les veus de l’Orfeó Valencià tornaran a sentir-se a la magnífica Esglèsia del Patriarca.

El dia abans haurem presentat el concert a la Concatedral de Santa Maria de Castelló, mentre que el dissabte 21 finalitzarem la sèrie nadalenca a l’Esglèsia del Salvador de Sagunt.

Un programa molt variat

Karl Jenkins

El programa dels concerts nadalencs que estem preparant per a enguany és molt divers, i s’iniciarà amb el Glòria Patri d’El Misteri d’Elx, abans d’adentrar-nos en el compositor britànic Karl Jenkins, del que cantarem tres peces que ens serviran de pòrtic per a afrontar tres números de El Messies de Händel i el Laudate Dominum de les Vesperae solennes de confesore de Mozart.

Matilde Salvador estarà present amb la “Nadala del Desert”

Seguidament les dones de l’Orfeó ens serviran unes peces de Saint-Saëns (Tantum ergo) i Britten (Deo Gratias i This little babe). A partir d’aquest moment ens endinsarem a la part més nadalenca del concert, amb obres valencianes de Pérez-Moya i Oltra, així com de Matilde Salvador o el nostre director Josep Lluís Valldecabres o internacionals, de Chilcott, Crockett o el tradicional Stille Nacht en la versió de Franz Xaver Gruber.


4 comentarios

Rosa · noviembre 27, 2019 a las 5:50 pm

Molt bé! Ja va fent oloreta de Nadal i de mistela!

Angel Tejo · noviembre 27, 2019 a las 9:01 pm

Me encanta ver información del Orfeó, salir del anonimato comentando nuestra pasión musical.

Mar Navarro · diciembre 18, 2019 a las 3:56 pm

Precioso!! el repertorio del Retaule de éste año.

Paco Tomás · diciembre 19, 2019 a las 2:53 pm

Gracias por el artículo!!

Deja una respuesta

Marcador de posición del avatar

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *