El Messies i Retaule de Nadal: Màxima intensitat

Publicado por admin en

Per Fernando Morales

Màxima intensitat, eixe és el més precís resum per a descriure els vibrants concerts amb que acomiadàrem l’any 2019. Uns concerts apassionants d’El Messies de Handel que enllaçàrem sense solució de continuitat amb uns Retaules de Nadal molt emotius.

Ha sigut una successió apassionant d’experiències artístiques: concerts amb gran seguiment de públic, interpretacions plenes d’interés tant a nivell pedagògic com artístic i uns resultats absolutament satisfactoris amb els que diguèrem adeu a un any de concerts que ens han donat una enorme satisfacció personal i artística.

El Messies de Handel:

Quina millor manera de créixer que amb una de les més grans creacions culturals de la història. El Messies segueix erigint-se en una obra capaç de unir les ànimes de tots els que tenen la sort de participar d’ella: intèrprets i públic. Precisament el primer concert dedicat a aquesta incomparable obra va celebrar-se a Llíria el passat 7 de desembre i va tindre la particularitat de ser el concert per als alumnes participants a la segona edició del Curs Internacional de Direcció AIDO.

La directora Lidón Valer parla de la seua experiència abans del concert de Llíria del 7 de desembre

Els set joves directors que dirigiren els números seleccionats per a aquest concert van ser: Juan Bautista Francés, Víctor Cano, Lidón Valer, Daniel Ros, Iñaki Jarauta, Eloísa D. Carrasco, Carlos Sancho, Daniel Ibáñez i Francisco Antonio Soler.

L’Esglèsia de l’Assumpció va ser el lloc on participàrem en aquest concert que va comptar amb la participació dels solistes Laia Vallés i Sebastià Peris i l’Orquestra CullerArts, que també vivia el seu primer concert.

Eloísa D. Carrasco parla amb nosaltres només terminar el concert

Només una setmana després ens desplaçàrem a Cullera per a acompanyar a l’Orquestra CullerArts en el seu concert de presentació a la seua localitat. Va ser a l’Esglèsia dels Sants Joans, amb la participació dels solistes Laia Vallés i José Julio González i dirigits pel nostre admirat Cristóbal Soler.

Un nou èxit amb l’edifici absolutament ple va ser el resultat de la nostra segona experiència amb la majestuosa obra handeliana, èxit que es tornaria a donar al dia següent a la espectacular Col·legiata de Santa Maria de Gandia, en el que va ser un brillant colofó a aquesta sèrie de concerts d’anunci dels Nadals amb El Messies.

Extracte del concert a la Col·legiata de Santa Maria de Gandia. Confeccionat per l’Ajuntament de Gandia

– Retaules de Nadal 2019:

Sense temps per a restablir-nos ens submergírem en els tres concerts que enguany hem tingut el plaer d’oferir per a commemorar els nadals. El nostre tradicional Retaule de Nadal va tindre lloc a la Concatedral de Santa Maria de Castelló el dijous 19 de desembre, mentre que al dia següent arribaria el torn per a la tradicional seu de l’Esglèsia del Corpus Christi o del Patriarca de València, abans de finalitzar els concerts nadalencs a l’Esglèsia del Salvador de Sagunt dissabte 21 de desembre.

La Coral Corremon de l’Orfeó Valencià Infantil en la seua actuació al Retaule de Nadal

Especialment emotiu va ser el concert de València, perque comptàrem amb la participació de la Coral Corremon de l’Orfeó Valencià Infantil, que enguany celebra el seu 15é anniversari i que ompliren amb les seues meravelloses veus l’emblemàtic espai de la nostra estimada Esglèsia del Patriarca.

Els tres concerts comptàrem amb un massiu seguiment de públic. Especialment destacable va ser la presència d’espectadors al concert de València, on sigueren moltes les persones que no pogueren accedir a l’interior de l’esglèsia per tal de seguir el concert.

També va ser molt notable l’assistència de públic a l’Esglèsia del Salvador de Sagunt, lloc meravellós i privilegiat per a oferir concerts, que va sorprendre per la seua fantàstica acústica, així com per la perfecta producció del concert que ens va permetre donar el concert en les millors condicions, circumstància que es va reflectir en els resultats artístics, molt aplaudits per tots els assistents.

L’Orfeó Valencià es disposa a encetar la seua actuació a l’Esglèsia del Patriarca

Des de la tornada de les festes de nadal, l’Orfeó Valencià prepara ja amb enorme il·lusió el concert que oferirem junt a l’Orquesta Filarmónica Fundación Ciudad de Requena al mes d’abril i que posarà en peu una de les més grandioses i espectaculars obres simfònic-corals mai escrites: la Messa da Requiem de Giuseppe Verdi. No deixeu de seguir-nos i vos donarem complida informació.


0 comentarios

Deja una respuesta

Marcador de posición del avatar

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *