Més de 200 veus d’orfeonistes i exorfeonistes per despedir el 50 aniversari de l’Orfeó Valencià

Publicado por admin en

Per Fernando Morales

Quan l’any del 50 aniversari de l’Orfeó Valencià està arribant a la seua finalització, ens quedava per fer el que segurament seria l’acte més emotiu de tots els que hem completat en estos 12 mesos de celebració: un acte en el que es reuniren els orfeonistes actuals amb els antics orfeonistes, en un concert que juntarà més de 200 veus en l’escenari.

Nadal al Portal. Orfeó Valencià (orfeonistes i exorfeonistes). Jesús Debón, piano. Josep Lluís Valldecabres, director. 20 de desembre de 2022. Església de Sant Esteve. 20:30 hores. Entrada gratuïta.

No podia tancar-se l’any del 50 aniversari de l’Orfeó Valencià sense un concert extraordinari que juntara, en un majestuós cant comú, als actuals orfeonistes amb els antics orfeonistes. Eixe acte tindrà lloc el pròxim 20 de desembre, a partir de les 20:30 hores, a l’Església de Sant Esteve, en un concert d’accés lliure.

Més de 200 veus faran sonar un repertori integrat per obres molt significades al llarg dels 50 anys de l’Orfeó Valencià, com La Nadala del desert de Matilde Salvador, Sanctus Turc de Josep Lluís Valldecabres, Ave María de Tomás Luis de Victoria, Geistliches Lied de Brahms, Lacrimosa del Requiem de Mozart, Hallelujah d’El Messies de Haendel o el tradicional cant envolvent amb Nit de Pau (Stille Nacht), entre altres.

Exposició commemorativa

Al llarg d’aquestos 12 mesos que s’ha allargat el 50 aniversari de l’orfeó hem viscut amb gran emoció diverses activitats que cal recordar. Al mes de maig, es celebrà a la Sala d’Exposicions de la Societat Coral El Micalet l’exposició commemorativa dels 50 anys del cor. Molts foren els visitants que admiraren aquesta mostra, que va a estar oberta al públic durant la pràctica totalitat del mes de maig.

El 26 de maig, l’Orfeó Valencià tornà a l’escenari on va oferir el seu primer concert, el Salón del Trono del Acuartelamiento de Santo Domingo (antiga Capitanía General), en eixe moment amb la seua original denominació d’Orfeó Navarro Reverter.

En aquest concert es va fer entrega d’unes plaques commemoratives al primer director de l’Orfeó Navarro Reverter, Jesús Ribera Faig (recollida pels seus fills), el nostre pianista Jesús Debón i el nostre director Josep Lluís Valldecabres.

El públic, que omplia per complet el Salón del Trono, va escoltar algunes de les peces amb les que aquell primer orfeó es va presentar en eixe mític concert de presentació. Va ser un concert especial, que va comptar amb la col·laboració de músics molt propers a l’orfeó al llarg d’aquestos anys com Ximo Caffarena, Glòria Aleza o Joan Enric Broseta.

Poc després, al Saló d’Actes de la Fundació Bancaixa, férem la projecció de presentació del documental “50 anys de la vida de l’orfeó” de Clara Muñoz. Després d’aquesta presentació, el documental es va pujar a xarxes socials, on ha rebut en poc més de sis mesos un total de 1.302 visualitzacions.

Al mes de setembre gaudírem d’un cap de setmana de convivència. Ens allotjàrem a Santa Pola (Alacant) i férem eixides a Elx i Tabarca, a més de fer un xicotet taller coral al castell de Santa Pola. Van ser dos dies de confraternització i convivència molt especial.

Retaule de Nadal

Retaule de Nadal. Orfeó Valencià. Jesús Debón, piano. Josep Lluís Valldecabres, direcció. 16 de desembre, Església del Salvador, Sagunt, 20 hores; 22 de desembre, Catedral Basílica, Segorbe, 19:30 hores; 23 de desembre, Església d’El Patriarca, València, 20 hores.

Al costat d’aquest concert tan especial, també oferirem els nostres tradicionals concerts del Retaule de Nadal. Seran 3 les ocasions en que cantarem als nadals d’enguany. Primerament a l’Església del Salvador de Sagunt, en la vesprada del 16 de desembre.

Uns dies més tard, el dijous 22, tornarem a la Catedral Basílica de Segorbe, i al dia següent tornarem a la nostra tan estimada Església d’El Patriarca, on farem el concert central del Retaule de Nadal. El concert començarà a les 20 hores de la vesprada i en ell cantarem peces del repertori universal junt amb les tradicionals nadalenques.


0 comentarios

Deja una respuesta

Marcador de posición del avatar

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *