Pollastre rostit amb creïlles al mont Kobetas

Publicado por admin en

Per Francisca Hipólito

Diuen que cantar en un cor crea un vincle metafísic amb la resta de cantaires. La respiració es compassa i els cors bateguen alhora. Però cantar en un cor és molt més que això, molt més que assajar junts 4 hores a la setmana i cantar envoltada de les companyes de la teua corda.

Un dels moments especials del viatge a Bilbao

Recorde el meu primer viatge amb l’Orfeó. Anàvem a Manzanera a fer un cap de setmana intensiu d’assajos de La Justa de Fletxa, i jo portava en el cor uns mesos. Quan passaren la llista per apuntar-se amb la parella amb qui compartiries habitació no sabia amb qui apuntar-me, perquè no coneixia ningú tan bé com per a demanar d’anar juntes.

Briançon

La sorpresa va ser que algú, sense dir-m’ho, ja s’havia apuntat amb mi: Clara Muñoz. Des d’eixe moment vam tindre uns llaços de confiança i d’amistat dins del cor, cantàvem al costat, em va presentar a altres orfeonistes amb qui ella tenia més relació i així vaig apropar-me al caliu humà d’aquest orfeó. Va ser un cap de setmana inoblidable, on vaig gaudir moltíssim.

Perquè un viatge és molt més que la companya d’habitació. És fer-se un gelat gegant amb Miguel Ángel a la ria de Bilbao, és compartir una nit de rialles i memorització de lletres de cançons brasileres amb els gintònics de Sefa a Briançon, o uns dolços al Rocambolesc de Girona amb Maite, Ferran, Mar i Marcela, o que la Simona em traga una foto i la tuneje perquè parega una uela de noranta anys.

Briançon

Vivències que, com deia abans, van més enllà del mer fet de cantar i que formen part de la meua experiència de tants anys a l’Orfeó Valencià.

Caldrà tornar a viatjar, tornar a compartir moments efímers que es queden en la memòria, sempre envoltats de bona música coral.

Com diu Elsa Punset al seu llibre de les petites revolucions “cantar és terapèutic: quan cantes, la vibració de la música altera el teu paisatge físic i emocional”. La teràpia col·lectiva de compartir i cantar en l’Orfeó completa i engrandeix eixes alteracions.


2 comentarios

Mar Navarro · diciembre 11, 2022 a las 5:41 pm

Me sienta muy bien leer tu artículo, Francisca querida. Gracias.

    Francisca · diciembre 11, 2022 a las 5:47 pm

    Os tenía a todas en mi cabeza cuando escribí. Lo hemos pasado siempre tan bien… 🙂

Deja una respuesta

Marcador de posición del avatar

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *