Dos concerts per a tancar una intensa temporada

Publicado por admin en

Després d’uns mesos d’una intensa activitat, en aquestes pròximes setmanes tanquem la temporada 2022-2023 de concerts. L’Església de Sant Esteve serà la primera parada el pròxim 20 de juny, mentre que Benicàssim escoltarà el següent concert de l’Orfeó Valencià en la vesprada del 23 de juliol.

Orfeó Valencià. Josep Lluís Valldecabres, director. Marta Campoy, soprano; Alexander Goroshilov, oboè; Fernando Morales, percussió; Jesús Debón, piano. Obres de diversos autors. Església de Sant Esteve, dimarts 20 de juny de 2023. 20:15 hores. Teatro Auditorio Municipal de Benicàssim, diumenge 23 de juliol, 20:00 hores.

Per Fernando Morales

Una vegada més, l’Església de Sant Esteve acollirà un nou concert de l’Orfeó Valencià. Serà aquest pròxim dimarts 20 de juny a partir de les 20:15 hores, dins del cicle “València és música” de la diputació provincial. Amb entrada gratuïta fins a completar l’aforament, oferirem un programa eclèctic en el qual destaquen obres que porten firma valenciana, con la del nostre pianista i compositor Jesús Debón, el nostre director Josep Lluís Valldecabres o autors imprescindibles de la música valenciana com Melchor Gomis.

Com sempre, en aquesta actuació comptarem amb la intervenció de Jesús Debón al piano, i amb la participació solista de Marta Campoy com a soprano en l’obra de Rossini La carità, l’oboista Alexander Goroshilov per a The Quest de John Rutter, així com al Sanctus Turc de Josep Lluís Valldecabres i Gabriel’s Oboe-Vita Nostra d’Ennio Morricone, aquestes dues últimes amb la participació a la percussió de Fernando Morales.

Centenari Fauré

En aquest concert encetarem les celebracions del centenari del compositor francés Gabriel Fauré, que arribaran el proper any 2024, amb l’interpretació de dues obres molt atractives. Per una banda tornem a endinsar-nos en la embriagadora bellesa del Madrigal, que l’orfeó va tindre en repertori fa uns anys, i per altra banda, ens submergim en el fascinant món que a partir de l’obra de Victor Hugo ens planteja Fauré: Les Djinns.

Les Djinns és una obra que ens remet al corrent exotista que va inspirar a molts artistes francesos a la segona meitat del segle XIX. Victor Hugo va escriure aquest poema en 1829 i Fauré el posaria en música en 1875. Los djinns són creatures sobrenaturals de la mitologia àrabe preislàmica, que en origen eren esperits malèvols que residien en desets i llocs impurs. A través dels versos de Victor Hugo, ens inspiren angoixa i terror.

La música, a partir dels extraordinaris versos de Hugo, transmiteix la por del narrador, la figuda per l’espiral d’una escala, llums que s’apaguen, ombres que s’allarguen i el soroll ensordidor que fa tremolar la casa quan passen les djinns. Una obra apassionant, molt atractiva, que segur que mereix la pena gaudir.

Cicle La Soledat Sonora a Benicàssim

Per al diumenge 23 de juliol està prevista la participació de l’Orfeó Valencià en la XXIII edició del Cicle de Música Sacra “La soledat sonora” que es celebra en la localitat castellonenca de Benicàssim. Serà en un concert a partir de les 20 de la vesprada al Teatre Auditori Municipal i en el que tornarem a desgranar aquest mateix programa i que servirà com a tancament a un any en que hem viscut molts moments inoblidables, com per exemple el Retaule de Nadal del 50 aniversari, El Messies de Haendel a Llíria, una Novena de Beethoven espectacular a Cullera dirigits per Cristòbal Soler, i que ha tingut en els darrers mesos altres moments per al record com la Messa da Requiem de Verdi a Requena o la participació als actes del centenari de la Coronació de la Mare de Déu.


0 comentarios

Deja una respuesta

Marcador de posición del avatar

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *