Un gran Réquiem de Verdi per deixar definitivament enrere la pandèmia

Publicado por admin en

En aquests mesos l’Orfeó Valencià ha realitzat diversos concerts d’una enorme càrrega simbòlica, històrica i emocional. Per un costat, per fi puguérem oferir el Requiem de Verdi que la pandèmia va impedir-nos cantar, mentres que tot seguit, tinguérem el privilegi de participar en els actes del centenari de la Coronació de la Verge dels Desemparats.

Per Fernando Morales

Per fi, tres anys després de la data original, l’Orfeó Valencià pogué oferir la majestuosa Messa da Requiem de Giuseppe Verdi. El Teatre Principal de Requena va acollir aquest concert en el que tornàrem a cantar junt a l’Orquestra Filharmònica Fundació Ciutat de Requena sota la direcció de Francisco Melero.

Va ser el passat dissabte 1 d’abril, en un concert en que els ciutadans de la capital requenense van omplir les butaques del teatre, i en el que contàrem amb la participació de Silvia Vázquez , Myriam Arnouk , Javier Palacios y Armando del Hoyo com a solistes.

Per altra banda, el 13 de maig participàrem als actes del centenari de la coronació de la Mare de Deu dels Desemparats. A l’acte, que va tindre lloc a la baixada del Pont del Real, es va recrear l’acte que eixe mateix dia però de l’any 1923 va suposar la coronació de la patrona de la ciutat.

A l’acte asistiren les autoritats civils i religioses, com ara el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, l’alcalde de València, Joan Ribó, l’arquebisbe de la ciutat, Enric Benavent, o l’arquebisbe emèrit, Antonio Cañizares.

L’Orfeó Valencià va participar en els actes musicals cantant al costat de la Coral Catedralícia i els xiquets de l’Escolania de la Mare de Deu dirigits per Luis Garrido i José Vicente Leal Mora, i compartint escenari amb el tenor Mario Corberán, la soprano Tanya Durán, tots acompanyat per l’orquestra Sinfonietta Valenciana.

A l’acte es va cantar l’Himne de la Coronació de Lluís Romeu, així com l’Himne Regional del mestre José Serrano, però el moment culminant de l’acte va arribar amb l’estrena de l’Himne del Centenari de la Coronació que va compondre l’autor valencià Salvador Chulià.

Grabació efectuada a la seu de l’Escolania de la Mare de Deu el divendres 12 de maig de 2023

Només dos dies més tard, tornàrem a participar en la Ronda a la Mare de Déu en la tradicional cita en la Plaça de la Verge. Amb la participació, un any més, dels solistes Carmen Avivar y Vicente Ombuena, el Grup de Danses Alimara, tornàrem a cantar junt a la Banda Municipal de València, dirigida en aquesta ocasió pel mestre Miquel Rodrigo.

El dia 20 de maig també ens retrobàrem amb l’Església de la Sang en Llíria, lloc on oferírem la Missa nº 2 de Bruckner a l’estiu del 2022. En questa ocasió, participàrem al cicle que organitza l’ajuntament de la capital edetana, en un concert en que dirigits per Josep Lluís Valldecabres i amb l’acompanyament pianístic de Jesús Debón, oferírem un concert amb obres de diverses èpoques, entre les quals destacaren les que incloien la intervenció d’un oboè solista, que va ser interpretat per l’orfeonista Alexander Goroshilov.


0 comentarios

Deja una respuesta

Marcador de posición del avatar

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *