Cel·lebrant 50 anys de música

Publicado por admin en

Ja estem immersos en les cel·lebracions dels actes del 50 aniversari de l’Orfeó Valencià. En aquest article fem un repàs de les propostes que ja hem gaudit, i avancem novetats respecte de noves propostes per als pròxims mesos.

Per la Comissió 50 aniversari

La secció de baixos de l’Orfeó Valencià mostra les botelles del aniversari

– La botella del 50 aniversari:

El curs de l’aniversari va començar amb l’entrega de les botelles del 50 aniversari de l’Orfeó Valencià a tots els orfeonistes. Fetes en alumini, es poden tindre en els següents colors: negre, roig, taronja, blau o verd. Les botelles sobrants es van oferir al preu de 5€ per tots els que les vulguen. Com que ja s’han esgotat les primeres botelles encarregades, s’ha tornat a fer un encàrrec per que tot aquell que vulga fer-se amb una d’elles ho puga fer. Només caldrà fer l’encàrrec, posant-se en contacte amb els caps de corda i replegar-la donant els diners en efectiu al local d’assajos de l’orfeó.

– Gal·la Lírica al Palau de les Arts:

Durant les primeres setmanes de l’any treballàrem en el concert que el dia 27 de febrer ens portà de nou al Palau de les Arts Reina Sofia, per tal de participar en la Gal·la Lírica que va organitzar la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana.

Assaig previ a la Ga·la Lírica a l’auditori del Palau de Les Arts

Cristóbal Soler va encarregar-se de la direcció musical en aquest concert tan especial, al que participàrem junt als jovens de l’Orquestra de la Federació de Societats Musicals, que demostraren al concert la seua gran qualitat. Diversos alumnes de direcció que treballen amb el mestre valencià ens dirigiren en diverses peces del repertori de sarsuela i òpera.

Així mateix, tinguérem el plaer de treballar de nou junt a la mezzosoprano Lorena Valero i el tenor Enrique Ferrer, en un programa al que figuraven obres com el Coro de Románticos de Doña Francisquita, la Ronda de Enamorados de La del soto del Parral, o el cor que obri l’òpera Cavalleria Rusticana, el Cor d’esclaus de Nabucco o el dúo final de Carmen.

– Documental 50 aniversari:

La que va ser durant molts anys orfeonista Clara Muñoz està elaborant un documental dedicat als 50 anys de l’Orfeó Valencià, treball que veurà la llum pròximament. En aquest documental es podra gaudir de testimonis audiovisuals d’orfeonistes i de personalitats importants per a la història del cor, així com imatges inèdites de concerts, que ajudaran a construir un document que travessarà els 50 anys del que va naixer com Orfeón Navarro Reverter i ara es diu Orfeó Valencià.

La comissió del 50 aniversari està treballant en un lloc adient per fer l’estrena d’aquest treball, que esperem tindre’l per al mes de maig, moment en que es compleixen els 50 anys del cor. Posteriorment, aquest testimoni audiovisual romandrà a les nostres xarxes socials per a que tots el seguidors de l’orfeó o aficionats ens puguen conéixer.

– Exposició 50 aniversari a la Sala d’exposicions de El Micalet:

Una altra de les activitats previstes per al mes de maig és l’exposició conmemorativa dels 50 anys de l’Orfeó Valencià. Amb unes dates encara per decidir, s’estima que es podrà visitar entre el 12 i el 30 de maig a la Societat Coral El Micalet, que col·labora amb l’Orfeó Valencià donant-nos totes les facilitats per poder realitzar aquesta mostra.

Formarà part de l’exposició des del vestuari utilitzat per l’orfeó al llarg d’aquestos 50 anys, passant per fotografies, cartells, discos, galardons i demés objectes que tenen una especial significació per a l’Orfeó Valencià.

Categorías: 50 aniversari

2 comentarios

Mary Furio Viguer · marzo 31, 2022 a las 9:45 am

Soy Mary Carmen Furio viuda de Enrique Guallart y acompañante de todos los conciertos del Orfeon por el mundo, he sido feliz al ver las fotografias y recordar los momentos tan preciosos que vivimos. GRACIAS

    Amparo Ripoll · mayo 29, 2022 a las 7:46 pm

    En enviarte un gran abrazo Mary CarmenFurio.

Deja una respuesta

Marcador de posición del avatar

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *