El 50 aniversari en els mitjans

Publicado por admin en

Per Fernando Morales

Els actes commemoratius dels 50 anys de l’Orfeó Valencià han tingut un seguiment molt gran als mitjans de comunicació. Des de la premsa escrita fins a la ràdio, passant per la televisió, l’Orfeó Valencià ha estat requerit per informar als seus seguidors i als valencians en general, de totes les dates assenyalades d’aquestes darreres setmanes.

L’Orfeó Valencià ha estat present a dos programes importants de la televisió valenciana. El dilluns 16 de maig, el nostre director, Josep Lluís Valldecabres va visitar el programa «Comunitat Valenciana en directe» de Ximo Rovira, amb qui concidírem una altra vegada en la Ronda a la Verge celebrada el 9 de maig.

En eixa xarrada, el nostre director va parlar dels 50 anys de l’Orfeó Valencià, però també de la històrica inclinació del poble valencià a no tindre cura del patrimoni propi. Una molt interessant entrevista, que podeu vore a l’enllaç que trobareu ací mateix: http://alacarta.levantetv.es/embed/?videoId=e-4378

Pero eixa no va ser l’última aparició a la televisió. Només uns dies després, en la vesprada del dimarts 24 de maig, una redactora i un càmara del programa «Bona vesprada» de Màxim Huerta estigueren al nostre assaig per gravar diversos moments que es pogueren seguir en la vesprada del dimecres 25 de maig en la cadena autonòmica valenciana.

La ràdio també ha sigut protagonista. El programa «Territori Sonor» d’Apunt Ràdio també es va fer resó del nostre aniversari. Un redactor del programa va estar a l’assaig del dia 17 de maig, i va enregistrar diversos moments que al dia següent anaven a il·lustrar la intervenció de l’Orfeó Valencià a aquest programa radiofònic dedicat a la música.
Un total de 80 minuts de ràdio va dedicar Territori Sonor a l’orfeó. Va ser en un programa en que s’alternaren les intervencions a l’estudi amb les aparicions des del telèfon. Així, estaven presents a l’estudi de Burjassot el nostre director, Josep Lluís Valldecabres, el president Juan Antonio Toboso i l’orfeonista Amparo Martí, una de les orfeonistes que més anys porta en el cor.

Al telèfon intervingueren Xema Zapater, i tot seguit, Jesús Debón, per finalitzar amb l’intervenció de Clara Muñoz, que va parlar del documental «50 anys de vida de l’Orfeó», que com tots sabeu, s’estrenarà el 15 de juny al Saló d’Actes de la Fundació Bancaixa.

Per a gaudir del programa, que val molt la pena, ací teniu l’enllaç: https://www.apuntmedia.es/programes/territori-sonor/complets/18-05-2022-50-anys-l-orfeo-valencia-vida-una-canco_135_1516016.html

La premsa escrita també ha reflectit el nostre aniversari. El Periòdic (https://www.elperiodic.com/valencia/orfeo-valencia-inicia-celebracion-anos-este-sabado-exposicion-antologica-societat-coral-micalet_821058) i Europa Press (https://www.europapress.es/comunitat-valenciana/noticia-muestra-antologica-fotografias-carteles-abre-celebracion-50-anos-orfeo-valencia-20220506133859.html) es feren resó de la nota de premsa amb la qual s’iniciaven els actes del 50 aniversari, parlant de l’exposició, el concert d’aniversari i l’estrena del documental.

També a la Cartelera Túria, la periodista Amàlia Garrigós va publicar un preciós reportatge sobre l’Orfeó Valencià i els seus 50 anys:

Categorías: 50 aniversari

0 comentarios

Deja una respuesta

Marcador de posición del avatar

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *