Jan Josef Ignác Brentner (1689-1742)

Publicado por admin en

Reprenem la sèrie d’articles sobre compositors poc coneguts del barroc, de la mà de José Vicente Enguídanos. Hui presentem a un compositor bohemi del que pocs tindrieu coneixement: Jan Josef Ignác Brentner.

Jan Josef Ignác Brentner (Dobřany, 3 de novembre de 1689 – Dobřany, 28 de juny de 1742) va ser un compositor bohemi. El seu pare va ser l’alcalde de Dobřany. Entre els anys 1717 i 1720 va viure a Praga on va publicar la majoria de les seves obres. Allà va entrar en contacte i col·laboració amb la germandat religiosa de St Nicholas de Praga per a qui va escriure diversos motets. El seu famós Offertoria solenniora op.2 el va dedicar al seu patró i mecenes Raymund Wilfert, l’abat del Monestir de l’Ordre dels Premonstratencs a Teplá. Si bé la majoria de les seves obres s’han perdut, el seu nom va ser molt conegut al seu temps ja que algunes de les seves composicions s’han localitzat a Sud-Amèrica. Va morir a Dobřany el juny de 1742.


0 comentarios

Deja una respuesta

Marcador de posición del avatar

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *